Kesella ingår i många saffransbrödsrecept för att det gör brödet saftigare. Kesella är kvarg, och det i sin tur är en sorts färskost som finns i de flesta länder. Om du klickar på den här länken till svenska wikipedia och sedan väljer det språk som talas i landet där du bor, så bör du se vad kvarg heter på "ditt" språk.
söndag 18 november 2012
Lussekatter
Det har inte publicerats många inlägg på den här bloggen det senaste året. För två inlägg sedan tipsade jag utlandssvenskar om hur man hittar en motsvarighet till Kesella utomlands. Nu är det dags igen.
Kesella ingår i många saffransbrödsrecept för att det gör brödet saftigare. Kesella är kvarg, och det i sin tur är en sorts färskost som finns i de flesta länder. Om du klickar på den här länken till svenska wikipedia och sedan väljer det språk som talas i landet där du bor, så bör du se vad kvarg heter på "ditt" språk.
Kesella ingår i många saffransbrödsrecept för att det gör brödet saftigare. Kesella är kvarg, och det i sin tur är en sorts färskost som finns i de flesta länder. Om du klickar på den här länken till svenska wikipedia och sedan väljer det språk som talas i landet där du bor, så bör du se vad kvarg heter på "ditt" språk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jättefina kort med läckra tolkningar av linjer.
Mums, snart dags att ge sig på lussebullebaket. Var länge sedan nu men sist vill jag minnas att jag använde kesella och de blev jättesaftiga och goda.
Skicka en kommentar