Sidor

måndag 3 maj 2010

Grovsopsjakt

En av grannarna runt hörnet har rensat ut en lägenhet de senaste dagarna och ställt grovsoporna på trottoaren. Det är nämligen så förträffligt ordnat i Luxemburg att man kan ringa kommunen och be dem hämta grovsopor ett par gånger om året. När det passar en själv, alltså. Kostnadsfritt.

I lördags såg jag fotpallar som jag gärna hade lagt beslag på och i morse hade de ställt ut något som såg ut som Myran-stolar. Ni vet, den klassiska stolsmodellen Myran.

Jag hade bråttom till jobbet och hann inte titta närmare på dem eller släpa hem dem. Hela dagen tänkte jag på de där stolarna och funderade på att åka hem på lunchen och kolla om de stod kvar.

Så kommer jag hem efter jobbet. Ser på långt håll att en hel del av grovsoporna står kvar på trottoaren, gamla madrasser och annat - men inga stolar. :-(

Jag misstänker att konstären/lumpsamlaren som bor snett emot mig har norpat dom. Han har nog öga för sånt där. Det var nog han som tog fotpallarna också.

Fast nu när jag googlade efter en bild på Myran så undrar jag om det inte var modellen Sjuan som stolarna såg ut som. Det var förmodligen kopior. Jag intalar mig det för att inte gräma ihjäl mig.

Jorå. Här har vi i-landsproblem.

Sjuan
Bild från Wikipedia

Inga kommentarer: