Sidor

fredag 28 augusti 2009

Drar en vinnare ikväll

Tävlingen är avslutad och ikväll ska jag dra en vinnare som presenteras ikväll eller imorgon.

tisdag 18 augusti 2009

Färgblind tomat

Jag har två tomatplantor på balkongen. En med vanliga röda körsbärstomater och en som enligt växtetiketten skulle ge gula körsbärstomater. Se själv:

Cerise Mirabelle Gold Nugget skulle det bli.

Men det vet plantan inte om, så den producerar röda tomater istället.



Växtetiketten hade väl hamnat i fel kruka när jag köpte den. Men smaken är det inget fel på i alla fall.

Fast jag tror att den plantan har drabbats av mjöldagg. Bladen ser för hemska ut. Den andra plantan har klarat sig bättre och jag tyckte inte att det var så konstigt att det var den som skulle få gula tomater som drabbades. Det borde ju vara en nyare sort och kanske inte har härdats mot växtsjukdomar. Men som sagt, det blir röda tomater på båda två.

tisdag 11 augusti 2009

Blåbär



Var i Sverige i helgen och passade på att plocka blåbär. Det var åratal sedan jag plockade bär senast. Har inte blivit av. Allt prat om den goda tillgången på blåbär fick mig att göra slag i saken i år.

Myggen var inte så farliga men jösses så trött i ryggen jag blev! Två-tre liter fick jag ändå ihop. De förpackade jag mycket väl och stoppade ner i resväskan. Helst hade jag velat ha dem i handbagaget men handbagagereglerna satte stopp för det. Man får nämligen inte ha med sig saker som innehåller vätska.

Resväskan med blåbären kom fram ordentligt och imorgon ska jag koka sylt.


torsdag 6 augusti 2009

Tävling - Vinn franska chokladkolor



Nu ska jag lotta ut franska chokladkolor. Det är för mitt eget bästa - annars föräter jag mig. :-o

Det är nämligen så att jag bakade en kaka med chokladkola för ett par veckor sedan. Receptet hittade jag på matbloggen I mitt franska kök. En svensk kvinna bosatt i Frankrike står bakom bloggen och hon hade översatt ett recept från den franska tidningen Saveurs. En av kakans ingredienser är en fransk chokladkola, Carambar. Uppriktigt sagt hade jag aldrig hört talas om den innan jag läste receptet, men nästa gång jag var på stormarknaden Auchan så tittade jag efter den på godisavdelningen. Auchan är nämligen en fransk kedja och jag hittade mycket riktigt kolan där - i storförpackning. Och storförpackning = stor frestelse.

Femton kolastänger gick åt till kakan, nästan lika många har jag ätit upp som de är men nu får det vara nog. Jag kan inte äta upp hela påsen själv. Därför har jag bestämt mig för att lotta ut femton kolor (cirka 150 gram). Vinnaren får en utskrift på receptet och kan välja att baka kakan eller att äta kolorna som de är.

Du som vill vara med och tävla gör så här:

1. Att lämna en kommentar till det här inlägget ger 1 lott. Glöm inte att lämna e-postadress så att jag kan nå dig om du vinner.
2. Att dessutom länka till tävlingen från din blogg ger ytterligare 2 lotter = 3 lotter totalt. Låna gärna bilden här ovan.

Sista tävlingsdag är den 27 augusti.

söndag 2 augusti 2009

Fettsugning



Mitt nuvarande diskmedel är i en pumpflaska och blir skum direkt när man trycker ut det. Upptäckte för någon dag sedan att det står "Attire la graisse comme un aimant" på etiketten. "Drar till sig fett som en magnet", alltså.

Undrar om man kan använda det som duschtvål för att få bort ridbyxlåren...?