Sidor

lördag 13 juni 2009

Tävling hos Lady Thirty




Jag tävlar om ett handmålat porträtt hos Lady Thirty. Tävlingen håller på tills på söndag kl. 17.00. Klicka på bilden (som för övrigt är gjord av henne) för att komma till tävlingen.

måndag 8 juni 2009

Tomat blev tagetes


En japansk lönn skulle jag vilja ha på balkongen. Något som är lummigt och ger lite skugga. Men klarar sig Acer palmatum "Dissectum Garnet" i planteringskärl på en balkong? 70 euro kostade de jag såg idag. För dyrt för att köpa och experimentera, tycker jag.

Jag var egentligen på jakt efter en tomatplanta, körsbärstomater, men de verkade vara slut. Några tagetesplantor kom med hem i alla fall. Egentligen har jag aldrig varit förtjust i tagetes, men jag läste om någon som hade färgat garn just med tagetes och alla växter som kan användas till växtfärgning fångar mitt intresse just nu.

måndag 1 juni 2009

Jag vann!


Folk som känner mig vet att jag älskar att tävla. Ja, egentligen är det väl att vinna jag älskar och ibland lyckas jag med det. Som här om veckan. Charlotte på veckotidningen Allas har en blogg som heter Charlotte.nu. Där är det tävling varje vecka och ibland deltar jag. Och så vann jag! En deckare, Fyrmästarens dotter av Ann Rosman. Det låg en färsk Allas-tidning i kuvertet också. Vilken lycka! Svenska tidningar är guld värt för oss utlandssvenskar.